De juiste kleuren kiezen in de woonkamer

21 mei 2019 | Alle | admin

Kleuren kiezen in de woonkamer, het blijft voor velen vaak een uitdaging. Ga je voor die lichte rustgevende kleur, die opvallende vrolijke kleur, die donkere stijlvolle kleur of een andere kleur verf in je woonkamer? Uiteraard wil je de juiste kleur kiezen die past bij je interieur, maar waar begin je? In dit blogartikel lees je 5 tips voor het kiezen van de juiste kleur verf voor jouw woonkamer.

Lees ook: plafond laten spuiten of sauzen

Tip 1: Houd rekening met je meubelen

De kleur verf op je muur moet natuurlijk wel passen bij de kleur van je bank en ander meubilair. Denk hier dus over na voordat je het door een professional laat schilderen. Vaak past een lichte bank erg goed bij een donkere muur en een donkere bank bij een lichte muur. Maar ook met felle muurkleuren kun je op een originele manier je woonkamer uniek maken.

kleur kiezen woonkamer - blauwe muur - grijze bank

Deze grijze bank komt perfect mooi uit op die lichtblauwe muur. (Zwarte accessoires op de muur zijn ook een erg leuke toevoeging!)

Tip 2: Speel met opvallende kleuren

Wit, grijs en andere lichte kleuren zijn erg populair als muurkleur, omdat vrijwel alles ermee te combineren is. Maar ook met de minder bekende kleuren kun je zeer goede combinaties maken. Bijvoorbeeld een okergele kleur op één muur in je woonkamer. Dit springt er helemaal uit en past perfect bij witte, zwarte, blauwe, bruine of grijze meubelen.

kleur kiezen woonkamer - gele muur

Tip 3: houd niet vast aan je lievelingskleur

Houd niet vast aan je lievelingskleur. Ook andere kleurencombinaties kunnen erg mooi zijn. Probeer het maar eens en je zult je verbazen! Je kunt dit gemakkelijk testen met kleurstalen of kleurtesters. Flexa verkoopt handige kleurtesters die speciaal zijn ontworpen voor muurkleuren te testen.

Tip 4: denk na over welk gevoel je wil creëren

Welk gevoel wil je creëren in huis? Waar voel jij je fijn bij? Denk hier goed over na! Elke kleur speelt onbewust op je in. Al wil je een gevoel van rust en ontspanning creëren, is een lichte kleur de juiste keuze. Al wil je een vrolijk huis dan zijn felle kleuren de juiste keuze. Uiteraard kun je ook combineren met slechts één felle muur als accentkleur en rustgevende meubelen ervoor, zoals een lichtrode muur en een witte kast.

Extra: tip 5: Laat je adviseren door een ervaren schilder

Wil je zekerheid dat je de juiste kleur kiest, vraag dan een specialist om advies. Berg Schilderwerken is een professioneel schildersbedrijf uit het Westland en staat met vakkundig advies voor u klaar om uw woonkamer volledig in de door u gewenste kleur te schilderen. Wilt u meer informatie over het kiezen van de juiste kleur? Bel gerust of neem contact op via het contactformulier!