Vrijblijvend advies op locatie
Snel inzetbaar voor elke klus
Dé specialist van het Westland
Nette en schone werkwijze
logo
hallmark Bel ons op: 06 - 4884 9646

Houtrot reparatie

Houtrot omvat het begrip dat zich voordoet wanneer vocht in hout is getrokken en hierdoor schimmels ontstaan. Deze schimmels tasten het hout aan. Ook al zitten de schimmels aan de binnenkant van het hout, het hoeft niet zichtbaar te zijn aan de buitenkant. Hierdoor kan er veel schade worden aangericht zonder dat je het doorhebt. Er zijn drie mogelijkheden die je dient toe te passen op houtrot: houtrot herkennen, houtrot verhelpen en houtrot voorkomen.

Houtrot herkennen

Als eerst is het noodzaak om de houtrot te herkennen. Hoe zou je het anders kunnen verhelpen? Om houtrot te herkennen heb je geen bijzondere spullen en gereedschap nodig. Het blote oog volstaat in de meeste gevallen al. Wanneer je kleine gaatjes en/of scheuren in het oppervlakte ziet, kan dit wijzen op houtrot. Je kunt dit wel controleren door met gereedschap of een ander stuk hard metaal over het oppervlak te schrapen. Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak dit te verhelpen.

Houtrot verhelpen

Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak de houtrot zo snel mogelijk hersteld wordt om verdere schade te beperken. Net als met vele andere zaken geldt ook hier: hoe eerder je het houtrot opmerkt, hoe groter de kans op een goed resultaat. Ook kun je houtrot het best laten verhelpen door een specialist. Van den Berg Schilderwerken is specialist in houtrot verhelpen en staat graag voor je klaar. Wanneer je ervoor kiest je houtrot door ons te laten behandelen, gaan wij als volgt te werk. Allereerst onderzoeken wij waar de houtrot zich bevindt. Vervolgens verwijderen we het houtrot van het kozijn en behandelen we het kozijn met een speciaal middel: epoxyplamuur. We plamuren het daarna dicht, schilderen het kozijn en voilá, jouw kozijn is weer zo goed als nieuw en ziet er piekfijn uit!

Houtrot voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook voor houtrot. Het is daarom verstandig om ieder jaar het schilderwerk te laten inspecteren door een specialist. Hoewel u de inspectie zelf kunt verzorgen is het ook mogelijk om dit door van den Berg Schilderwerken te laten doen.

Daarmee heb je ook direct een betrouwbare partner voor het moment wanneer er opnieuw schilderwerk dient plaats te vinden. Dit dient namelijk sowieso iedere tien jaar te gebeuren en in bepaalde gevallen zelfs eerder. Heb jij houten kozijnen en wil je houtrot herkennen, verhelpen of voorkomen? Dan is Van den Berg Schilderwerken de juiste partner voor u.

Overige diensten

Van den Berg Schilderwerken is dé onbetwiste specialist als het gaat om wanden en gevels er fantastisch uit te laten zien. Dit merk je in ons brede aanbod diensten. Naast houtrot reparatie kun je ook bij ons terecht voor schilderwerk, stucwerk, spuitwerk en wandafwerking.

Neem contact op

Is jouw woning, bedrijfspand of ander gebouw toe aan een opfrisbeurt en wil je deze in een nieuw jasje steken? Neem dan vandaag nog contact op om ons jouw houtrot behandelen uit handen te laten nemen. We staan graag voor je klaar!

Heeft u een vraag? Stuur een bericht!